Te simti obosit mereu ?

Te simti obosit mereu ?
Afla de ce esti obosit...

Întărirea imunităţii pentru sezonul rece




Întărirea imunităţii pentru sezonul rece

O dată cu răcirea vremii, întărirea sistemului imunitar este iarăși cuvântul de ordine pentru cei care își doresc să treacă peste lunile de iarnă fără răceli.
Sistemul imunitar reprezintă sistemul natural de apărare al corpului nostru. Acesta este alcătuit dintr-o reţea complexă de celule, ţesuturi şi organe care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva „invadatorilor” (bacterii, virusuri, paraziţi sau ciuperci) ce au potenţial de a face rău. Un sistem imunitar sănătos ne protejează, mai întâi, prin crearea unei bariere care să nu permită pătrunderea acestor „invadatori” în corpul nostru. În cazul în care această barieră nu este suficientă, sistemul imunitar produce celulele albe din sânge care, alături de alte substanţe chimice şi proteine, atacă şi distrug aceste substanţe străine din corpul nostru. Pe scurt, sistemul imunitar încearcă să găsească anticorpii necesari pentru a distruge aceste substanţe înainte de a se înmulţi. În cazul oamenilor, sistemul imunitar poate recunoaşte milioane de antigene diferite şi poate produce tot ceea ce este necesar pentru a le eradica




. Atunci când lucrează în mod corespunzător, acest sistem de apărare elaborat poate ţine deoparte problemele de sănătate, de la o simplă răceală până la cancer.
Atunci când sistemul imunitar este epuizat, bacteriile, virusurile sau toxinele pot copleşi corpul, rezultatul fiind o iminentă îmbolnăvire. Nu există o singură pastilă sau supliment pentru stimularea sistemului imunitar, ci adoptarea unor obiceiuri sănătoase de viaţă poate ajuta la îmbunătăţirea imunităţii pentru întreaga viaţă, mai ales la debutul sezonului rece.
Ştiaţi că…
  • Sistemul imunitar se poate „antrena” pentru a funcţiona mai eficient?
  • Reducerea stresului poate conduce la îmbunătăţirea imunităţii?
  • Alergiile reprezintă o eroare a sistemului imunitar?



Mişcarea întăreşte sistemul imunitar

Vestea bună este că pentru întărirea imunităţii nu aveţi nevoie de exerciţii fizice elaborate sau de antrenori personali. Chiar şi efortul susţinut obţinut în urma unor reprize de mers rapid este asociat cu o îmbunătăţire a sistemului imunitar. Studiile arată că persoanele care practică exerciţiile fizice în mod regulat se bucură de o mai bună funcţionare a celulelor albe din organism (cele care ajută în lupta împotriva infecţiei) decât persoanele preponderent sedentare. De asemenea, exerciţiul fizic este asociat cu eliberarea de endorfine, hormoni naturali ce afectează creierul în mod pozitiv. Aceştia uşurează durerea, promovează un sentiment de relaxare şi ajută la eliberarea de stres, îmbunătăţirea calităţii somnului şi întărirea sistemului imunitar.

O dietă sănătoasă sprijină imunitatea

Alimentaţia corectă este esenţială pentru ca sistemul imunitar să funcţioneze în mod optim. O dietă bogată în calorii poate conduce nu doar la creşterea în greutate, ci poate favoriza şi apariţia infecţiilor. „Atunci când sistemul imunitar este slăbit, trebuie să evitaţi în special alcoolul şi zahărul, mai ales pentru că microbii iubesc zahărul”, ne sfătuieşte Stephen Sinatra, specialist în nutriţie şi profesor la Universitatea de Medicină din Connecticut. Pe de altă parte, o dietă bogată în antioxidanţi şi vitamine poate stimula rezistenţa la infecţii. Fructele verzi, roşii, galbene, portocalii, dar şi legumele sunt bogate în antioxidanţi. Încercaţi fructele de pădure, citricele, kiwi, mere, struguri, varză, ceapă, cartofi, spanac şi morcovi. Alte alimente benefice în stimularea sistemului imunitar sunt usturoiul proaspăt, ce poate avea proprietăţi antivirale şi antibiotice, dar şi supa de pui.

Asiguraţi-vă că dormiţi suficient!

Crizele periodice de insomnie nu vă oferă doar o stare de oboseală resimţită pe parcursul zilei, ci vă pot face vulnerabili la boli, răceală, gripă sau infecţii. Perioadele lungi de dereglări ale somnului cresc riscul de apariţie a unor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul sau obezitatea. „Organismul foloseşte somnul ca mijloc propriu de vindecare. Atunci când nu dormiţi suficient, această capacitate de vindecare este afectată”, ne spune Scott Berliner, preşedinte şi supraveghetor farmacist în cadrul Life Science Pharmacy în New York. La fel ca antioxidanţii, somnul poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, ce opreşte slăbirea şi afectarea celulelor. Aşadar, cel puţin şapte ore de somn pe noapte sunt asociate cu rezistenţa crescută la boli infecţioase.

Vitamina C şi sistemul imunitar

Această vitamină este implicată în producerea celulelor albe din sânge, considerate un fel de „soldaţi” în armata sistemului imunitar. Celulele albe apără organismul şi luptă împotriva infecţiilor, iar vitamina C ajută la o bună pregătire a acestor celule. Ca surse pentru „vitamina imunităţii” sunt portocalele, afinele, coacăzele, kiwi, broccoli, conopida etc. Cu toate acestea, vitamina C este un nutrient foarte instabil, ceea ce înseamnă că este foarte uşor de pierdut în timpul gătitului sau al altor tipuri de prelucrare şi de aceea se recomandă consumarea acestor alimente proaspete, crude sau uşor fierte pentru a optimiza conţinutul vitaminizant. De asemenea, suplimentele cu vitamina C sunt o modalitate foarte bună de a stimula sistemul imunitar pe parcursul sezonului rece. Acidul ascorbic este cea mai pură formă de vitamina C, dar poate provoca afecţiuni la nivelul stomacului pentru anumite persoane.

Zincul – foarte important pentru funcţionarea sistemului imunitar

Există multe persoane care au un aport scăzut de zinc, mai ales femei şi copii. Zincul se găseşte în special în carne roşie slabă, în fructele de mare, dar şi în pâine integrală, nuci şi cereale. Zincul este implicat în funcţionarea şi dezvoltarea celulelor albe din sânge, un adult având nevoie de 8 până la 12 miligrame de zinc pe zi.

Nu uitaţi de hidratare!

În cele din urmă, nu uitaţi să vă păstraţi un aport optim de lichide în organism. Deshidratarea nu înrăutăţeşte doar tusea şi simptomele răcelii şi gripei, ci afectează şi digestia în general. Şi cum peste 70% din sistemul nostru imunitar se găseşte la nivelul sistemului digestiv, acestea sunt indisolubil conectate între ele: când unul suferă, este afectat şi celălalt. Dacă concluzionaţi că beţi mult mai puţină apă iarna, atunci încercaţi să consumaţi ceai verde. Acesta este o sursă excelentă de antioxidanţi, fiind recunoscut şi pentru creşterea ratei metabolice la un consum de cel puţin trei ceşti pe zi. Apa caldă servită cu o felie de lămâie este, de asemenea, o bună alegere pentru hidratare.

ColonHelp Probiotic Forte şi Vitamina C naturală, pentru o imunitate puternică

Alimentaţia dezechilibrată, medicamentele,



în special antibioticele, îți slăbesc imunitatea organismului. Combinaţia de probiotice (bifidobacterii, lactobacili) şi prebiotice (inulină) din produsul ColonHelp Probiotic Forte împiedică dezvoltarea florei de putrefacție în colon și stimulează înmulțirea florei de fermentație, cea care constituie baza imunității. Efectele benefice ale probioticelor și prebioticelor se fac simţite progresiv, căci regenerarea florei intestinale este un proces fiziologic care ia timp. De aceea, pentru întărirea eficientă şi durabilă a sistemului imunitar este indicată o cură de 1-3 luni cu produsul ColonHelp Probiotic Forte.
Pentru o imunitate de fier în această toamna, puteți asocia ColonHelp Probiotic Forte cu Vitamina C Naturală. Fructele de pădure, mierea și propolisul din acest produs acţionează sinergic pentru sănătatea organismului. Vitamina C Naturală este un supliment alimentar sub formă de pulbere din fructe, fără conservanţi, coloranţi, alţi aditivi chimici sau îndulcitori artificiali. Produsul ajută la întărirea imunităţii şi oferă un efect stabil şi de durată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INFECTIA TRACTULUI URINAR ( ITU )

INFECTIA TRACTULUI URINAR ( ITU )