Te simti obosit mereu ?

Te simti obosit mereu ?
Afla de ce esti obosit...

Top 12 destinații de vacanță ieftine în 2018

Pe timp de iarnă, când toate clădirile sunt îmbrăcate într-un strat de zăpadă strălucitor de curat, Sofia se transformă într-o destinație unde un zbor de zâne pe deasupra capului nu ar surprinde pe nimeni. După ce te-ai achitat de datorii față de privire în fața cupolelor aurii ale catedralei Alexander Nevsky, adună degrabă familia și porniți-o voios spre Lacul Ariana pentru a încălța câte o pereche de patine.
În fiecare an, această reprezentare hidrologică lăsată de Dumnezeu în Grădina Borisova îngheață până la ultima picătură de H2O și se transformă într-un uriaș patinoar, accesibil pe toată durata iernii și în timpuriul primăverii.
Bașca, la 30 de minute de condus ai tot Muntele Vitosha de cucerit pentru că ianuarie vine cu cele mai bune condiții pentru iubitorii schiului. Înghețat și cu sângele în mișcare, îndreaptă-te spre unul din multele centre de spa din zona.
Află mai multe: Și că veni vorba de sporturi de iarnă, află care sunt cele 10 stațiuni în care trebuie ajungi dacă iubești deopotrivă schiatul și cultura




Februarie – Barcelona, Spania





O plimbare pe tărâmul lui Gaudi merită din plin onoarea unui city-break pe final de an. Încearcă să ajungi la cât mai multe dintre semnele pe care acestea le-a lăsat în prețioasa-i trecere prin viață (Sagrada Familia, Casta Batllo, Parcul și Palatul Guell sau Cascada fântână din parcul La Ciutadela), dar oricât de mărginit ți-ar fi timpul, nu uita să iei cel puțin 5 gustări în Mercado de la Boquería (numărul este ales aleatoriu, dar îl considerăm aflat la o limită inferioră decentă).
Alt lucru de marcat cu titlul de „obligatoriu” este un concert în Palau de la Música Catalana, o idee excelentă de a-ți încânta împrejurimile scăriței, ciocanului și ale împrejurimilor nicovalei într-un spațiu grandios semnat „cea mai nobilă arhitectură Art Nouveau”.
Iar dacă bei o cafea, bea-o în cafeneaua Els Quatre Gats, o altă comoară arhitectonică și un loc făcut faimos în perioada modernistă de către artiștii care obișnuiau, nu de puține ori, să-i calce pragul. Printre aceștia care se numără Pablo Picasso, Antoní Gaudí, Julio González și Rubén Dario.



Martie – Podgorica, Muntenegru


Plină de chiparoși, măslini și frumusețe mediteraneană, Podgorica nu va mai rămâne mult timp o comoară nedescoperită din sud-estul Europei.




Poarta către câmpii superbe, munți imenși și lacuri turcoaz, capitala Muntenegrului merită să fie vizitată. În centrul vechi al cartierului Stara Varos, reminescențele otomane arată istoria veche a țării, în timp ce în alte locuri, blocurile de tip comunist evocă un trecut recent, cu probleme.
Mergi la piață pentru cultura gastronomică și asigură-te că te înfrupți din decadentul burek prăjit, plin cu brânză și din fripturile crocante. Poate că nu este surprinzător, prețurile din acest orașel sunt foarte mici, iar ce îi lipsește în materie de diversitate, compenseză prin caracterul său balcanic pronunțat.

Aprilie – Thessaloniki, Grecia

Vesel, indulgent și plin de farmecul antichității, orașul-port Thessaloniki este o alegere pe care ți-o poți permite, unde să te bucuri de plăcerile simple ale vieții.
Petrece-ți zilele explorând rămășițele romantice ale timpurilor trecute și ospătează-te cu porțiile de mâncare generoase din capitala culinară a țării și soarbe din cocktailuri pe malul apei. Privește localnicii cum joacă domino în tavernele grecești tradiționale„ouzeri”, cu influențe turcești, cumpără flori vesel colorate din piața Louloudadika și fă o croazieră prin port cu feribotul.
Îndreaptă-te către apropiatul Halkidiki pentru plaje cu nisip fin, auriu, și mare turcoaz sau așteaptă apusul și alătură-te petrecăreților care călătoresc cu un rucsacul în spate pentru o noapte sălbatică de dans.

Mai – Yerevan, Armenia




Pentru 100 de drami armeni (adică mai puțin de 1 leu românesc), ești liber să te-aventurezi în haosul unui microbuz și să-ți încrucișezi soarta cu drumurile orașului. Când vei auzi un „Stop” strigat fără pic de inhibiție, vei știi că ai ajuns la cele mai importante monumente din Yerevan.
Bulevardul de Nord îți va conduce pașii de la operă către fântânile din Piața Republicii, dar trebuie să promiți că ajungi aici și pe timp de noapte, și pe timp de zi pentru că sunt două lucruri total diferite de văzut. Fundalului dominat de clădiri sovietice, impunătoare de peste zi este înlocuit subtil cu un decor îmbrăcat în lumini elegante și reflexii ale apelor din fântâni, peste noapte.
Datorită clădirilor rozalii de aici, Yerevan a primit numele de Orașul Roz și vei observa negreșit cum reconstruirea acestuia a încercat să ascundă cicatricele lăsate de războaie și de dezastre naturale. Anyway, puține sunt locurile mai potrivite decât acesta pentru a omorî timpul în lungile nopți de vară – mai la o cafenea, mai la o terasă, mai înfulecând dintr-o pizza armeniană – lamejhun.
Iar când te-ai săturat de puturoșit, mergi de vizitează cea mai veche moștenire a Yerevanului, undeva la periferia orașului, în locul unde râul Hrazdan a săpat o adâncă și superbă graniță naturală.

August – Porto, Portugalia


Porto! Nu există loc mai rafinat și mai ieftin în Europa pe timpul verii călduroase precum acest oraș, al doilea cel mai căutat pe vederile poștale din Portugalia!
Pornește din Piața Ribeira, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, situat lângă Râul Douro. Este locul ideal pentru observatori – de la artiștii de stradă la cuplurile de vârstnici, care își fac plimbarea de dimineață pentru o ”bica” (espresso portughez).
La mică distanță se află Grădinile Palatului de Cristal, care te vor ajută să te reconectezi cu natura, în prezența păunilor și a altor păsări încântătoare. Nu departe vei descoperi Muzeul Romantic, cu galerii pline de obiecte și decorațiuni fine ale epocii romantice din secolul al 19 lea.
Deși localnicii sunt cunoscuți ca fiind ”Tripeiros” (de la ”mâncătorii de burtă”), prânzul clasic în Porto va avea în meniu ”Francesinha” – un adevărat festin al cărnii! O mulțime de straturi de carne învelite în cașcaval topit și îmbibate în sos de roșii, servite cu o bere rece portugheză – îți vor lăsa gura pungă și îți vor da de înțeles că ai de a face aici cu împăratul sendvișiurilor. Îndreaptă-ți apoi pașii spre Café Santiago și nu vei regreta!
Atunci când vei cutreiera prin cartiere, lasă-te ademenit de Livraria Lello & Irmão, o librărie de cărți în stil Art-Nouveau, unde vei putea descoperi tot felul de obiecte la modă în Porto, răsărite printre cărțile obscure așezate pe rafturi. Ce fel adorabil de a petrece o după-amiază romantică în Porto!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INFECTIA TRACTULUI URINAR ( ITU )

INFECTIA TRACTULUI URINAR ( ITU )