Te simti obosit mereu ?

Te simti obosit mereu ?
Afla de ce esti obosit...

Olguța Vasilescu: ”S-a știut de la bun început că salariile a 3% dintre bugetari vor scădea”

''S-a știut de la bun început că salariile a 3% dintre bugetari vor scădea”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ea a explicat de ce peste 36.000 de angajați din sistemul bugetar, printre care profesori, grefieri, IT-iști și polițiști primesc mai puțini bani.
Tot ministrul Muncii spune că, în ședința de joi, Guvernul va emite o ordonanță de urgență care să le acorde sume compensatorii angajaților part-time din sectorul bugetar.
Bani mai puțini vor avea cei cu norme reduse, dar care plătesc taxe pentru un salariu întreg. Unii vor primi cu 200 de lei mai puțin, iar alții ar trebui să aducă bani de acasă pentru a și plăti dările către stat. Pentru aceștia ministerul Muncii propune o ordonanță de urgență prin care angajații să fie trecuți la normă întreagă sau să fie exceptați de la plata taxelor integrale. 




Dar




Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a adus precizări, la Antena 3, în privinţa salariilor bugetarilor, dar şi a pensiilor. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Vasilescu: Nu am pornit de la ideea scăderii vreunui salariu, dar au f... „Se face confuzie între legea salarizării, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. La Ministerul de Interne, scad câteva salarii de la nivelul ministerului, salariile poliţiştilor nu sunt afectate. Ce reclamă sindicatele este un spor, care nu se mai acordă anul acesta. Salariile peste 7000 de lei vor scădea.   În 2018, toţi bugetarii au creşteri salariale cu 25%, mai puţin câteva categorii. Unii care sunt deja săriţi din grila din 2022 şi a doua categorie, cei care vor avea creşteri de 28%, IT-işti cercetătorii.   La medic primar se dublează salariul. Am făcut un sacrificiu pentru a fi la nivel european.   Şi la educaţie 25% la brut de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie 20%. Este prioritate naţională, profesorii sunt destul de jos. Am avut creşteri la aproape tot sistemul bugetar”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la Antena3.      Despre pensii      „Pornim iarăşi de la retorica unor lideri din Opoziţie că nu s-au mărit. Venim cu date reale. La nivelul pensiei minime a fost o creştere de 30%, anul acesta va fi iar o majorare de 30%. Pe punctul de pensie, vem o creştere de 15%. Aceste măsuri au fost corelate cu alte măsuri. Eliminare CASS pentru toţi pensionarii, eliminare impozit pe venit la pensiile sub 2000 de lei, la toate pensiile sub 900 de lei există posibilitatea să beneficieze de medicamente cu 90%, chiar dacă au şi alte venituri. Ne dorim să creştem pensiile şi să reglăm nişte disfuncţionalităţi... Nicio pensie nu va scădea”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INFECTIA TRACTULUI URINAR ( ITU )

INFECTIA TRACTULUI URINAR ( ITU )